01-03-16

Veilig sparen voor een heerlijk appeltje voor de dorst.

Straks eindeloos genieten van uw pensioen. Niet meer werken en alleen maar doen wat u zelf wilt. Lekker reizen of gezellige dingen ondernemen in eigen land. Heerlijk! Maar heeft u nu dan al wel de nodige maatregelen genomen om straks zo te kunnen leven? Want met alleen uw wettelijk pensioen wordt het waarschijnlijk overleven en niet dat heerlijke leven dat u in gedachten heeft. Want weet u dat het wettelijk pensioen momenteel vaak niet meer bedraagt dan de helft van het huidige netto inkomen? Hoogste tijd dus om te zorgen voor extra middelen, om zo uw pensioen aan te vullen naar het bedrag, dat u straks nodig denkt te hebben.

Pensioenspaarverzekering

Er zijn verschillende manieren om uw pensioen aan te vullen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een vorm van (fiscaal) sparen of door te beleggen in de risicomate die u zelf wenst. Een veilige manier van sparen is de pensioenspaarverzekering.

Waarom een pensioenspaarverzekering?

U geniet hierbij van een aantrekkelijk belastingvoordeel en uw gespaarde bedrag dat bestaat uit uw betaalde premies exclusief instapkosten is voor 100% gewaarborgd. U kunt deze verzekering afsluiten vanaf het moment dat u 18 jaar bent tot uw 65e. In deze periode stort u met regelmaat een bedrag, waarbij het aan u is hoeveel u wilt sparen per jaar. Om te genieten van het belastingvoordeel dient u wel minimaal 10 jaar deel te nemen aan deze spaarverzekering. Als u uw geld niet hoeft op te nemen voor uw 60e, ontloopt u een extra belastingaanslag van meestal 33% over het opgenomen bedrag.

Wat voordelen op een rijtje

  • Uw gespaard bedrag is 100% gewaarborgd (excl. instapkosten);
  • U geniet van een hoge basisrentevoet;
  • U maakt kans op een interessante winstdeling;
  • U verdient door fiscaal voordeel 30% van uw premie-inleg terug;
  • U geniet van een voordelige eindbelasting;
  • Alle stortingen na uw 60e zijn belastingvrij.

Meer informatie

Wilt u graag uw pensioen aanvullende op een veilige manier? Neem dan contact met ons op, we vertellen u graag over alle mogelijkheden en voorwaarden.

 

Uw makelaar,

Steeds tot uw dienst