22-02-16

Ga straks niet het schip in met een incomplete verzekering!

Over een kleine twee maanden gaan de eerste boten alweer het water in na een winterperiode van een maand of zes. Of misschien heeft uw boot gewoon overwinterd aan de steiger in de haven. De winterperiode is in ieder geval altijd een prima periode om de motor van uw boot te laten onderhouden en eventuele herstelwerkzaamheden aan boord te verrichten. Antifouling aanbrengen, nieuwe tuigage waar nodig, schone kussens, de teakvloer in de olie. En denkt u ook aan een controle van de persoonlijke beschermingsmiddelen zoals reddingvesten en brandblussers? Kortom, u maakt alles klaar voor een nieuw vaarseizoen.

De dekking

Maar hoe zit het eigenlijk met uw verzekeringen rondom het pleziervaren en het vervoer over de weg naar de haven? Met uw burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering is alle schade gedekt die u aanbrengt aan derden tijdens het gebruik van uw pleziervaartuig. Gezinsleden en personen die uw vaartuig besturen of gebruiken met uw medeweten zijn ook verzekerd. Uw boot is in dit geval echter niet verzekerd. Daarom is het verstandig uw BA-verzekering uit te breiden met een of meer verzekeringen voor de pleziervaart.

Aanvullende verzekeringen voor de pleziervaart

U kunt kiezen uit:

  • Cascoverzekering: voor materiële schade inclusief nautische apparatuur en huishoudelijke inboedel;
  • Aansprakelijkheid waterskiërs;
  • Deelname aan wedstrijden;
  • Reddings- en bergingskosten;
  • Rechtsbijstand;
  • Persoonlijke verzekering ongevallen opvarenden.

Rest nog het vervoer van uw vaartuig over de weg. Schade tijdens transport over de weg kunt u verzekeren met een goederenverzekering transport over de weg.

Premie

De premie is afhankelijk van het gekozen pakket en het soort vaartuig. Bij schadevrij varen ontvangt u vaak aantrekkelijke ‘No claim’ kortingen. Wanneer u een cascoverzekering afsluit voor een tweedehands vaartuig kan het verplicht worden om een expertise voor de dekking uit te voeren.

Contact

Benut de rustperiode voor het vaarseizoen goed door u optimaal voor te bereiden. Neem daarom ook vrijblijvend contact met ons op voor aanvullende informatie of voor het aanvragen van een polis. Dan zorgen wij ervoor dat al uw zorgen echt overboord gaan zodat u een ontspannen vaarseizoen tegemoet gaat. 

 

Uw makelaar,

Altijd tot uw dienst